Brela su smještena na idealnom mjestu ukoliko Vas zanimaju jednodnevni izleti. Odavde Vam je gotovo na dohvat ruke mnoštvo prirodnih ljepota te povijesnih i kulturnih znamenitosti. Pruža Vam se mogućnost posjetiti atraktivne turističke destinacije. Izabrali smo samo neke od njih koje smatramo da morate vidjeti tijekom Vašeg posjeta Hrvatskoj.
Brojne turističke agencije nude ove i druge izlete te najam transfera. Ukoliko trebate preporuku ili pomoć prilikom odabira stojimo Vam na raspolaganju.

Omiš

Obalni, srednjovjekovni grad smješten u slikovitom kanjonu rijeke Cetine samo 20 km od Brela. Pet kilometara uz kanjon Cetine nalaze se ˝Radmanove Mlinice˝, izletničko mjesto poznato po kruhu ispod peke i svježim pastrvama.

Split

Grad klasične rimske, starohrvatske, romaničke i renesansne arhitekture, sa mediteranskim ugođajem. Poznat je po sportovima i brodogradnji. Smješten je 45 km i njegov aerodrom 60 km od Brela. Poludnevni ili cjelodnevni izleti brodom ili busom.

Dubrovnik

Romanički, gotički, renesansni i barokni grad – sve u jednoj, perla je Jadrana. Smješten na najjužnijem kraju Hrvatske, 180 km od Brela.

Otok Hvar

Leži 15 nautičkih milja poprijeko od Brela. Grad Hvar, najveće naselje na otoku, bogat romaničkim i renesansnim građevinama i mediteranskim ugođajem. Nosi ima hrvatske Madeire. Grad Jelsa, drugi po veličini na otoku poznat je po svojim plemenitim dalmatinskim vinima. Cjelodnevni izleti.

Imotski

Srednjovjekovni grad smješten u zaleđu Brela (pl. Biokovo), blizu bogatog plodne doline (Imotsko polje) sa dobro održavanim vinogradima. Poznat po svojim modrim i crvenim jezerima. Nekih 40 km od Brela, nudi potpuno drukčiji ugođaj od obale. Poludnevni izleti busom.

Međugorje

Svjetski poznato svetište, od Brela udaljeno svega 70 km. Turistima koji odsjedaju u Brelima svakako preporučamo poludnevni ili cijelodnevni izlet autobusom, a onim hodočasnicima koji putuju u Međugorje, savjetujemo da se zaustave i u Brelima.